U bevindt zich hier:  Home  >  Top 2000 bezorgt Beeld en Geluid mijlpaal

Top 2000 bezorgt Beeld en Geluid mijlpaal

Recensie Top 2000 Live Revolution

Recensie Top 2000 Live Revolution

29 dec 2015 07:31 uur

Het fascinerende van een bruisende schouwburg als Theater Sneek zijn de verschillende publiekspopulaties per programma. Voor een statige klassieke-muziekvoorstelling overheerst de haarkleur grijs. Stand-up-comedy trekt jong publiek. Literaire stukken hebben weer een andere specifieke doelgroep hetgeen ook geldt voor de familievoorstellingen.

Wanneer je het theater betreedt, na een warm welkom door portier Cor, voel je de stemming direct aan. Bij Top 2000 Live op derde Kerstdag vulde de foyer zich met een gemêleerd gezelschap. Oudere jongeren wisselden jongere ouderen af en in een relaxte sfeer. Radio2 schalt door de luidsprekers: een jaarlijkse traditie die zich steeds dieper in onze harten nestelt. 

Ook een traditie vormt het optreden van Top 2000 Live . Dit jaar staan ze voor de vierde keer in Sneek en spelen ze een selectie uit de Lijst der Lijsten. De band, onder leiding van toetsenist/arrangeur Nick Bult, staat als een huis. Topmusici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben bij gelouterde acts als the Scene, Marco Borsato, Alain Clark, Sister Sledge, Acda en de Munnik, Gloria Gaynor, Randy Crawford, New Cool Collective e.v.a. Kortom: de top van Nederland. 

Dat hoor je, dat ervaar je, dat voel je. Onder de hoede van deze fantastische band krijgen drie vocale toppers de kans om te schitteren: zangeres Nurlaila Karim is als musicalprofessional veelzijdig. Mij bevielen vooral haar gevoelige ballads en de soul-nummers met Could it be magic van Donna Summer als absoluut hoogtepunt. 

William Kersten is de aanjager van de band met zijn rauwe stem en aanstekelijk enthousiasme. Zijn versie van het verassend gekozen Haus am See (Peter Fox) was indrukwekkend. Tot slot Hugh Kensa: de soulmaster van de band. Met zijn coole sound, relaxte timing en subtiele moves completeert Hugh het totaalplaatje. In het sloomswingende Roof Garden van Al Jarreau blonk hij, wat mij betreft, uit. 

Het repertoire van Top 2000 Live was dit jaar gevarieerder als de vorige editie. Waar in 2014 de nadruk meer lag op het ‘meekrijgen’ van de zaal was dit jaar het muzikale palet breder en de variatie groter: oud en nieuw, ballads en uptempo, reggea en rock. Zelfs een verrassende mash-up van Adele, Mr.Props en Anouk passeerde de revue. 

Wat mij betreft mag Top 2000 Live dinsdag 27 december 2016 een optreden in Theater Sneek in hun agenda noteren. Om in de tussentijd in de sfeer te blijven: 22 januari staat een aantal muzikanten van band wederom op het podium in Sneek. Ditmaal met het nieuwe initiatief ‘Legendary Albums Live’, rond Stevie Wonder’s meesterwerk “Songs in the Key of Life’. 

Ik ben van de partij! 

Een fijne jaarwisseling en alvast een cultureel 2016 toegewenst! 

Peter Miedema

Foto: Jan Douwe Gorter

extra show Top 2000 live in Arnhen

extra show Top 2000 live in Arnhen

5 dec 2015 10:57 uur

De Gelderlander
ARNHEM - De avondshow van de Top 2000 Live Band op zondag 20 december in Luxor Live is al uitverkocht. Dat maakte het Arnhemse poppodium woensdag bekend.
De band treedt op in het kader van Arnhem Top 2000 Stad, dat op diverse manieren aandacht besteedt aan de 2.000 beste liedjes volgens luisteraars van Radio 2.
Uitverkocht Arnhem Top 2000 houdt extra optreden
De Top 2000 Live Band treedt 20 december ook 's middags op. Voor die show zijn nog wel kaarten.

Uitverkocht Arnhem Top 2000 houdt extra optreden

Uitverkocht Arnhem Top 2000 houdt extra optreden

3 dec 2014 08:24 uur

ARNHEM - Het programma van Arnhem Top 2000 krijgt dit jaar een staartje. Omdat het slotconcert op 28 december met 700 verkochte kaarten nu al is uitverkocht, komt er op 4 januari in Luxor Live een extra optreden van de Top 2000 live band.aanvang 20:30u

Reacties TOP 2000 Live Agnietenhof

Reacties TOP 2000 Live Agnietenhof

22 dec 2013 14:02 uur

Bedankt Tiel!! Het was een feest en de appels waren heerlijk! EN dankzij Tiel zijn we nu over de 1000 likes heen, WHOOHOOO! Op naar de eh... (Top) 2000!
Foto: Bedankt Tiel!! Het was een feest en de appels waren heerlijk! EN dankzij Tiel zijn we nu over de 1000 likes heen, WHOOHOOO! Op naar de eh... (Top) 2000! 󾌸󾮗

TOP 2000 Live, Chris Hordijk, Stefano de Smaele, Arnold Laarhoven Van en 30 anderen vinden dit leuk.
TOP 2000 Live Foto: Diane Jansen
11 uur geleden · Vind ik leuk
Betty Briene-Bor Jullie waren echt geweldig!!
6 uur geleden via mobiel ·
Petra Velders Het was super heerlijk genoten
5 uur geleden via mobiel ·
Nick Blommers echt een feest!!!
4 uur geleden ·
Jan Verhoeks Mooi kerstcadeau
foto van Jan Verhoeks.
3 uur geleden via mobiel ·
John van Mourik mooie avond en mocht en kan zeker langer duren !! top band en artiesten..!!
3 uur geleden ·
Rolf-Jan Goosen 2000 kan nooit een probleem zijn met deze performance. Helemaal goed!
3 uur geleden via mobiel ·
Jannie Verhoeks-Sniekers Jullie waren geweldig!!!
ongeveer een uur geleden via mobiel ·
Patrick Dijkstra Een ding vond ik wel jammer: Dat het afgelopen was. Topavond!
ongeveer een uur geleden via mobiel ·
Waldo Gadellaa Top avond gehad, ga zo door: Top2000 live!
ongeveer een uur geleden via mobiel ·

Nieuwe show TOP 2000 Live groot succes!

Nieuwe show TOP 2000 Live groot succes!

14 dec 2013 12:43 uur

Gouda was gisteren he-le-maal te gek!!!! Het publiek was fantastisch en we stonden daardoor te stuiteren als een malle, heel erg bedankt Gouda! En bedankt Nancy Markus voor deze prachtige foto! Vanavond is Apeldoorn aan de beurt. Wie is er bij In theater Orpheus? >> http://www.orpheus.nl/kaarten/top_2000_live_2086/

De facebookpagina van Top 2000 live stroomt vol complimenten, enthousiaste reacties, filmpjes, foto’s van af het balkon en middenvoor zaal.
We zijn best trots op ons zelf eigenlijk best wel.
Dankjewel fijn publiek en wij rocken nog zo’n 20 keer door. Het is nog niet te laat om het mee te maken. Zie onze agenda!!!!