U bevindt zich hier:  Home  >  Top 2000 bezorgt Beeld en Geluid mijlpaal

Top 2000 bezorgt Beeld en Geluid mijlpaal

woensdag 28 december 2011 | 17:02

HILVERSUM (ANP) - Het is nog nooit zo druk geweest in Beeld en Geluid in Hilversum als woensdag. Om 16.00 uur ging de Beeld en Geluid Experience over de grens van 3000 bezoekers. Dat is een record, maakte een woordvoerster bekend. 

Op het hoogtepunt van de drukte moest het nationale audiovisuele archief zijn publieksattractie een uur sluiten. Dit gold niet voor het Top 2000 Café, van waaruit Radio 2 de Top 2000 uitzendt en waar alle belangstellenden kort naar binnen konden. 

Vorig jaar boekte Beeld en Geluid eveneens een bezoekersrecord in de kerstvakantie met 2500 bezoekers op 30 december.

luxor live top 2000 Music

19 dec 2017 13:09 uur

2 keer volle bak in Arhem.,

Twee keer gingen de Arhemmers massaal uit hun dak tijdens de show van Top 2000 live. Inmiddels een vaste waarde tijdens Arnhem top 2000. We zijn net zo fan van Arnhem als Arnhem van ons.... Yeahhh tot volgend jaar...

Kaartverkoop Music gaat hard

14 nov 2017 16:23 uur

Eerder dan andere jaren raken de voorstellingen van Top 2000 Live uitverkocht.

Wees er tijdig bij. Top 2000 Live is Boarding Now!

Vijfde theatertour van Top 2000 Live

Vijfde theatertour van Top 2000 Live

13 mei 2016 17:54 uur

“The 5th” van Beethoven in een bewerking van Ekseption uitgevoerd door Top 2000 Live! Volgt u het nog? De alweer vijfde theatertour van Top 2000 Live zit wederom barstensvol klassiekers en verassingen uit de muziekhistorie. Een nieuwe setlijst dit jaar met legendarisch rock, pop, soul en nederbeat repertoire aangevuld met uitstapjes naar de pareltjes en krakers uit het Nederlandse muziekverleden. Ook nieuw zijn de medewerking van Mirjam von Eigen en afwisselend René van Kooten (The Passion, Aida, Les Misérables) en Martin van der Starre (Jesus Christ Superstar, We Will Rock You) op het vocale front! Vaste waarde Hugh Kensa voorziet de show van Black Music en trakteert u op een open deurtje van zijn kostuumkist “Genieten, kippenvel, herkenning, wat een goeie band, een mooie avond uit, heerlijk meegezongen en tot volgend jaar” zijn zo een aantal facebook reacties op eerdere edities. Kortom het ultieme top 2000 gevoel live in het theater. Roll over Beethoven! Bent u erbij? peellijst binnenkort in de agenda. Bij veel theaters kunt u nu al reserveren.

afsluiter TOP 2000 Live Revolution

afsluiter TOP 2000 Live Revolution

10 jan 2016 11:27 uur

9 januari 2016 hadden we in Theater aan de Parade in den Bosch alweer de laatste voorstelling van TOP 2000 Live Revolution.
Dankjewel publiek, dankjewel theaters, dankjewel voor alle lovende kritieken, commentaren, foto’s, video's en al jullie opbeurende complimenten.
Het was ons een waar genoegen en van harte tot volgende jaar.
Namens Cast, crew en impresariaat SENF,

Producent: Peter Groot Kormelink Events  

Foto: Danny van den Berg

Recensie MAXINE

Recensie MAXINE

2 jan 2016 07:03 uur

Top 2000 Live band: Een coverband met ballen!

Jaarlijks presenteert de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) op Radio 2 de Nederlandse Top 2000 hitlijst. De hitlijst wordt jaarlijks uitgezonden tussen eerste kerstdag en oudjaarsdag. Na 12 succesvolle edities is de Top 2000 meer dan een jaarlijks radioprogramma, het is een begrip geworden in de Nederlandse muziekindustrie. De Top 2000 Live band brengt met de avondvullende theatervoorstelling genaamd ‘Revolution’ een eerbetoon aan de jaarlijkse hitlijst, en hoe!
Terwijl de Top 2000 nog live te horen is op de radio trokken de echte liefhebbers op 28 december 2015 naar Theaters Tilburg waar het gezelschap in een twee uur durende theatershow de crème de la crème bracht uit de Top 2000. De drie leadzangers, Erica Greenfield, William Kersten en Hugh Kensa brachten samen met een achtkoppige band een levendig en enthousiasmerend repertoire ten gehore, wat resulteerde in een zeer ontspannen avondje muziektheater. Bij aanvang van de voorstelling werd het publiek dan ook verzocht om alle theaterregels te doorbreken, gedurende de hele voorstelling mocht er gedanst, gesprongen, gefilmd en gefeest worden. Een gewaagde uitspraak naar het toch veelal passieve theaterpubliek, men bezoekt het theater meestal niet om uit de theaterstoel te komen. Niets bleek echter minder waar, al vrij snel stond een groot deel van de zaal op de achterste benen en werd er her en der zelfs een dansje gewaagd.

Terwijl de avond voorbij streek, werden de dansjes steeds gewaagder en was uiteindelijk het zittende publiek duidelijk in de minderheid. Uit volle borst werd er meegezongen met Top 2000 klassiekers zoals ‘You Can Leave Your Hat On’ van Joe Cocker en ‘Nothing Compares 2U’ van Sinéad O Connor. De voorstelling kent een prettige doorloop waarbij Erica, William en Hugh Kensa zowel afzonderlijk van elkaar als samen op het toneel staan. Beiden beleven enkele eervolle solo momenten, waarbij de uitvoering van ‘Formidable’ van Hugh Kensa het publiek zichtbaar raakt.
Toch blijven concepten als deze altijd een gewaagde zet: bij het uitkleden van de voorstelling blijft immers alleen nog de kern van een coverband over. Toch weten de 11 muzikanten het fenomeen coverband naar een nieuw niveau te tillen. Hierbij kan met lof gesproken worden over de authenticiteit in de muzikale arrangementen en hun gedragingen op het toneel. Allen kennen zij een eigen en prominent aanwezige persoonlijkheid en barsten ze van de positieve energie, die op zijn beurt weer invloed heeft op de zaal. Er worden muzikale grenzen opgezocht waarin het publiek de hele avond een hoofdrol speelt. 

De Top 2000 Live band brengt met de theatershow ‘Revolution’ ook een revolutionaire theatervoorstelling. Door het doorbreken van het welbekende patroon in het theater brengen zij een energieke en krachtige muziekvoorstelling, die als een sneltrein door de Top 2000 dendert. De Top 2000 band is meer dan een coverband: een coverband met ballen die het kleine laagje stof van de Top 2000 afblaast en met glans overlakt!

Sebastiaan Oeijen 30-12015 

Foto: Danny van de Berg

Pagina 1 van 6